Slager een oeroud, zich steeds vernieuwend ambacht (publicatie 0319 uit de bibliotheek Heemkundekring Nistelvorst)

Bibliotheek collectie Heemkundekring Nistelvorst
 → 
 →  [Boeknummer 0319]
 

 
Klik op bovenstaande afbeelding voor een 100% weergave

 
 

 

Uitgebreid zoeken
Boeknummer : 0319
 
Titel : Slager een oeroud, zich steeds vernieuwend ambacht
Auteur(s) : Vaart, Wim van der
Verschijningsjaar : 1997
Beschrijving : Een foto-jubileumboekje over de geschiedenis van de slagerij van 1880-1960; eerst vanaf 1850 heeft men in archieven voldoende materiaal gevonden om een beeld te geven van de slacht, het verwerkingsproces etc. van het vlees, de slagerij dus. Dit boekje, geschreven door een voormalige slager, 'thans' hoofdredacteur van bladen op veterinair gebied, 'd.w.z. tot 1980', want de auteur is nu 80 jaar! Het boekje bevat een schat aan foto's (weinig tekst, maar de illustraties spreken voor zichzelf) die een goed beeld geven van alles op en om het slagersvak. Ingedeeld als: slagers, slagerijen, etalages (waarin veel bloederige vleeshompen ), slachten, vakonderwijs, allerlei en vernieuwing. Ik geloof zonder meer dat er in de laatste 40 jaar meer is veranderd in de slagerij dan in de eeuwen ervoor. Een boekje dat vooral voor de vakman interessant is: niet-slagers en vleesexporteurs zullen in het algemeen niet snel een boekje over de slagerij kopen. De foto's zijn heel goed. Geen register of literatuurverwijzingen (maar er is weinig literatuur op dit gebied).
(Biblion recensie, J.M. Vecht RA.)
 
Medium : Boek
Aantal delen : 1
Taal : Nederlands
Rubriek : Ambacht en beroep
Boekcode : 0319
Uitgever : Stichting Nationaal Slagerij- en Vleesmuseum
Aantal pagina's : 127
Formaat : A4
Druk :
ISBN :
Uitvoering : gebonden
Gebied : Nederland
Uitlening : Dit boek mag worden uitgeleend
 
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande publicatie?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 08 juli 2019