Gouden huwelijk familie van der Wielen van Doorn (foto 00649 uit de beeldbank Heemkundekring Nistelvorst)

Collectie foto's Heemkundekring Nistelvorst
 → 
 →  [Fotonummer 00649]
 

 
 

 

 
 
 

 

Uitgebreid zoeken
Fotonummer : 00649
 
Titel : Gouden huwelijk familie van der Wielen van Doorn
Plaats/dorp : Vorstenbosch
Adres (of locatie) :
Datering : 2008
Bijzonderheden : Hendrik van der Wielen en Bertha van der Wielen-van Doorn 50 jaar getrouwd.

Vorstenbosch (Bernheze): Op 15 oktober 2008 is het 50 jaar geleden dat Bertha en Hendrik elkaar het jawoord hebben gegeven. Hendrik is geboren op 27 maart 1933 op de jonkerstraat in Loosbroek. Bertha is geboren op 5 februari 1934 op de Heide in Vorstenbosch. Ze hebben elkaar leren kennen op de kermis in Heeswijk Dinther. In 1958 zijn ze getrouwd en in Vorstenbosch gaan wonen op kapelstraat 6 alwaar ze nu nog wonen.
Hendrik is begonnen als buschauffeur, toen in loondienst als vrachtwagenchauffeur. In 1963 is hij samen met Bertha een eigen transportbedrijf begonnen, wat na 35 jaar overgedragen werd aan oudste zoon Hans. Bertha heeft voor haar huwelijk gewerkt als naaister afgewisseld met werken op de boerderij omdat de hele dag achter de naaimachine teveel voor haar was. Ze hebben vijf kinderen gekregen: Jeanne, Frances, Hans, Yvonne en Robert en inmiddels dertien kleinkinderen: Ilse, Chantal, Nicole, Roel,Rick,Sandy,Lisan,Paula, Harm,Kim, Lynn,Lara en Nina. Hans is drie jaar geleden overleden.
Bertha en hendrik zijn nog steeds een actief stel. Hendrik biljart twee keer in de week en hobby ’t iedere dag nog bij het voormalig bedrijf in de Peelstraat. Bertha zit bij volksdansen, countrydansen en zwemt iedere week. Ze houdt van kantklossen en gaat voor de KBO op ziekenbezoek. Hendrik gaat al 57 jaar lang ieder jaar met Pasen op bedevaart in Hakendover, de laatste jaren gaat Bertha ook met hem mee. Bertha zat 30 jaar bij de zonnebloem en heeft voor al haar vrijwilligerswerk een koninklijke onderscheiding gekregen. Hun gezamenlijke hobby’s zijn kaarten, fietsen en veel op vakantie gaan met de caravan. Alle kleinkinderen hebben jaren in de herfstvakantie bij Opa en Oma op de camping gelogeerd. Nu zijn ze 50 jaar getrouwd en dat hebben ze gisteren gevierd met kinderen, kleinkinderen, familie, vrienden, en kennissen.

Foto Franka van Tilburg
 
Fotograaf : Franka van Tilburg
Collectie :
Fotoboek HKKN :
Rubriek : Gebeurtenis; Groepsfoto
Subrubriek : Huwelijk
Categorie :
Achterkant afbeelding :
Google Map :
 

     

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 22 november 2020