Gouden bruidspaar Piet Martens en An Klaassen (foto 00916 uit de beeldbank Heemkundekring Nistelvorst)

Collectie foto's Heemkundekring Nistelvorst
 → 
 →  [Fotonummer 00916]
 

 
 

 

 
 
 

 

Uitgebreid zoeken
Fotonummer : 00916
 
Titel : Gouden bruidspaar Piet Martens en An Klaassen
Plaats/dorp : Nistelrode
Adres (of locatie) :
Datering :
Bijzonderheden : NISTELRODE - Piet Martens (73) en An Martens-Klaassen (77) zijn sinds zondag een gouden paar. Piet bracht zijn jeugd door in Heesch en Oss. Toen hij trouwde met An, zijn ze gaan wonen in Nistelrode.
Eerst in de Heuvelstraat, daarna op verschillende andere adressen.

Piet Martens werkte 40 jaar in de bouw. En ook voor zichzelf en zijn kinderen heeft hij heel wat 'huisjes' gebouwd. Maar het leven is meer dan enkel werken, vindt hij. Daarom had hij lange tijd een volkstuin. Bovendien was hij lid van carnavalsvereniging de Hossende Wevers. In 1987 zwaaide hij daar de scepter.

An werkte voor haar huwelijk enkele jaren in Den Bosch. Daarna heeft ze thuis altijd het huishouden gedaan. Ze kregen vier kinderen. Dochter Marjon is helaas in 1982 overleden.

Het paar heeft inmiddels zes kleinkinderen.

Piet Martens en An Klaassen gouden bruidspaar te Nistelrode
Datum plaatsing: 30 sep 2008
Nistelrode (Bernheze): Op 23 september was het echtpaar Piet Martens en An Klaassen 60 jaar getrouwd. Piet Martens geboren op 5 juli 1935 te Heesch, verhuisde op 12-jarige leeftijd naar Oss. Wat werk betreft voerde hij vele werkzaamheden uit maar het grootste gedeelte van zijn arbeidzame leven werkte Piet Martens in de bouw bij diverse aannemers. Van Noord tot Zuid, van Rode-School tot aan Maastricht was hij met bouwactiviteiten betrokken. Op zijn 59-jaar maakte Piet gebruik van de VUT-regeling maar kon toch niet laten om daarna nog diverse huizen te bouwen.
Duivenmelkerij en het houden van ander vogelgrut waren zijn hobby’s. Het vieren van carnaval samen met An, Piet noemt haar Annie ,was een grote liefhebberij. Piet was 20 jaar lid bij carnavalsvereniging “De Hossende Wevers” en was er Raad van Elf lid, bestuurslid en in 1987 werd hij gekozen tot Prins Piet d’n Twedde bij de “Hossende Wevers”.
Vanuit Oss ging Piet vaak uit in Nistelrode en daar ontmoette hij An Klaassen met wie hij verkering kreeg.
An Klaassen geboren op 11-5-1931 op Kleinwijk te Nistelrode werkte twee jaar bij de Gruyter in Den Bosch en verder thuis in het huisgezin en zou dat doen te aan haar huwelijk.
Op 23 september 1958 trouwden Piet Martens en An Klaassen in de St. Lambertuskerk te Nistelrode. Pastoor Groenen zegende het huwelijk in. Het echtpaar ging wonen in de Heuvelstraat en daarna op diverse adressen in Nistelrode. Op dit moment wonen ze op de Oude Torenweg. Ze krijgen vierkinderen, waarvan dochter Marjon helaas op 34-jarige leeftijd overleed. Op dit moment verkeren beiden in een goede gezondheid. Met fietsen, voor de oppas zorgen over hun 6 kleinkinderen en het onderhouden van de volkstuin, brengen ze hun vrije tijd door.

A.v.Hoorn – foto Franka van Tilburg
 
Fotograaf : Franka van Tilburg
Collectie :
Fotoboek HKKN :
Rubriek : Groepsfoto; Gebeurtenis
Subrubriek : Huwelijk
Categorie :
Achterkant afbeelding :
Google Map :
 

     

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 01 mei 2018